Woonwinkel Stiens | Huis onder de loep

Ik bracht een bezoekje aan een leuke landelijke woonwinkel in Stiens, Friesland. Woonwinkel Huis onder de Loep zit in het centrum van het kleine dorpje Stiens, in het Noorden van Friesland. De eigenaresse Elly kende ik al een tijdje dus ik dacht het is tijd voor jullie om ook kennis te maken met haar woonwinkel. Elly had haar woonwinkel eerst in Hallum maar toen ze besloot haar vaste baan op te zeggen, vond ze het ook tijd voor een groter en betere lokatie. Dus nu zit haar woonwinkel tussen andere leuke winkels in Stiens.

woonwinkel Huis onder de loep Stiens friesland hotspot by Via Lin interieuradvies

Aanbod woonwinkel

Elly richt zich in haar woonwinkel voornamelijk op de grotere interieuritems zoals verf, verlichting, grotere woonaccessoires en vloerkleden. Ook heeft ze een groot aanbod in kussens en plaids. Je kunt heel goed in de winkel terecht om je huis sfeervol aan te kleden. Op kleur gesorteerd zie je in een opslag het op elkaar afgestemde aanbod. Zo doe je meteen ook ideeën op om items te combineren. Of zie je hoe je met een bepaalde kleur in verschillende tinten een eenheid creëert. Omdat Elly zelf ook interieurontwerper is ,kan zij je ook heel goed adviseren op het gebied van styling en samenstelling van je woonaccessoires.

Een aantal van de grote interieurmerken in de woonwinkel zijn Knit factory, Riverdale, Lifestyle vloerkleden en Global paint Lifestyle verf.

woonwinkel Huis onder de loep Stiens friesland hotspot by Via Lin interieuradvies

Knit Factory

Knit factory is 100% Hollands.  Alle producten worden in Nederland  ontworpen én ambachtelijk geproduceerd. De producten van Knit Factory zijn te herkennen aan de unieke combinatie van breiwerk en stof. Warm en huiselijk én eens wat anders! Bovendien zijn alle producten natuurlijk, sterk en duurzaam.

woonwinkel Huis onder de loep Stiens friesland hotspot by Via Lin interieuradvies

Riverdale

Het  Nederlandse merk Riverdale is bekend om hun landelijke meubels en woonaccessoires voor het gehele huis. Inmiddels hebben ze ook een eigen keuken en badkamerlijn. “Riverdale is mode voor het huis en onderdeel geworden van een lifestyle.

woonwinkel Huis onder de loep Stiens friesland hotspot by Via Lin interieuradvies

Lifestyle vloerkleden

De lifestyle interior collectie bestaat uit stijlvolle en sfeervolle vloerkleden van goede kwaliteit. Elly heeft in haar winkel een ruim assortiment in diverse kleuren, stijlen en sferen. Voor ieder interieur een passend vloerkleed.

Lifestyle Verf

Je vindt bij deze woonwinkel ook de mooie verfkleuren van Global Paint Lifestyle. Lifestyle verf is professionele verf voor de consument. Deze verf is uitsluitend verkrijgbaar bij de Speciaalzaak. Zodat je als klant goed advies krijgt. In de winkel heeft Elly grote (A4) stalen zodat je de verf thuis goed kunt beoordelen.

woonwinkel Huis onder de loep Stiens friesland hotspot by Via Lin interieuradvies

Favorieten van Elly | Woonaccessoire

Op dit moment heeft Elly in haar etalage haar favoriete interieuritem: de muurmeester print van de bedreigde zwaan. Een muurmeesters is een  print van (oude) meesters. Op Stof. Wandgroot, een krachtig en prachtig statement, zelfs in een kleine ruimte. Het verhaal achter de bedreigde zwaan van Jan Asselijn is dat de zwaan zijn nest bewaakt. Dit sluit aan bij Elly zelf ‘ mijn gezin is het belangrijkste voor mij. Voor hen spring ik in de bres‘ geeft Elly aan.

Elly’s Woontips

Elly haar 3 ultieme woontips voor je interieur zijn:
– Begin je interieur altijd met een goede indeling
– Gebruik kleur in je interieur
– Met doorschijnende lampenkappen creëer je veel sfeer in huis.

Favoriet Hotspot #01 van Elly | Dekemastate

In Stiens en nabije omgeving zijn natuurlijk nog meer leuke adresjes te vinden. Elly deelt hierbij haar hotspots op het gebied van eten, drinken en shoppen. In de buurt van Stiens vind je de mooie Friese state, Dekemastate. Een state is een voormalige burcht of landhuis in Friesland. Bij Dekemastate kun je zien hoe het interieur van een adellijke familie uit 1930 eruit zag. Daarnaast kun je er  een picknick arrangement doen, een kopje koffie drinken, trouwen of een workshop volgen. Ook worden er regelmatig leuke evenementen georganiseerd.

Favoriet Hotspot #02 van Elly | Leave Sawntjin

In het dorpje Hijum vind je het huiselijk restaurant Leafe Sâwntjin  voor lekker diner van biologische streekproducten. Met mooi weer kun je in de binnentuin lunchen of dineren.  En het bijzondere is, dit restaurant heeft geen menukaart! Een leuk detail is nog dat Linda’s schoonvader in dit huis is geboren en getogen. Vroeger was de bakkerij van Wybren Hogerhuis hier gevestigd en nu dus een verrassend restaurantje

Favoriet Hotspot #03 van Elly | Pannenkoekentrein

Ben je met kinderen in de buurt van Stiens dat is een bezoekje aan de pannenkoekentrein in Marrum een aanrader. Je krijgt bij binnenkomst op het oude stationnetje bij het loket van de stationschef een treinkaartje om vervolgens in een treinwagon in te stappen voor je maaltijd. De conducteur knipt je kaartje en verstrekt je de dienstregeling met de meest heerlijke pannenkoeken. Een leuke pannenkoek beleving voor jong & oud!

Favoriet Hotspot #04 van Elly |Meneer & mevrouw Hoekstra

Bij meneer & mevrouw Hoekstra in Stiens vind je met een uitgebreid aanbod in bekende heren- en damesmode. Mode van veel bekende merken zoals Penn & Ink, 10 feet, Expresso, Poools, PME Legend en Rehab.

Favoriet Hotspot #05 van Elly | Delta Hotel

Hotspot#04 Niet in Friesland maar ook een favoriet adresje van Elly is het Delta Hotel in Vlaardingen. Het hotel is in een modern nautische stijl ingericht en het uitzicht vanuit het restaurant, Grand café of terras op de nieuwe Maas is geweldig!

Winkel

Nieuwsgierig geworden naar de leuke landelijke woonwinkel Huis onder de loep? Je vindt de winkel op de Langebuorren 26 in Stiens. Of kijk in de Huis onder de loep webshop.

woonwinkel Huis onder de loep Stiens friesland hotspot by Via Lin interieuradvies