blog verkoopstyling 10 opruimtips Via Lin interieuradvies en verkoopstyling Friesland

10 opruimtips:

verkoop je huis als een leeg vel papier.

Een heel nieuw jaar ligt voor ons. Als een leeg vel papier. En laat een leeg vel papier nu ook de beste manier zijn om jouw huis te presenteren voor de verkoop! Potentiele kopers moeten zichzelf in jouw huis zien wonen en dat lukt hen niet wanneer dit vol staat met jouw persoonlijke spullen. Je moet het een kijker (en dus potentiele koper) zo makkelijk mogelijk maken. Hoe doe je dat? Door hen een leeg canvas, een leeg vel papier te bieden waar zij hun meubels, smaak, kleuren gemakkelijk op kunnen invullen. Onpersoonlijk? Ja, een neutraal interieur is juist de bedoeling. De koper is niet op zoek naar jouw spullen, hij/zij is op zoek naar een nieuw huis voor zichzelf en zijn spullen!

Begin dit jaar dus met opruimen en het weghalen van alle spullen die niet noodzakelijk zijn voor de verkoop van jouw huis. Om je hierbij op weg te helpen, geef ik je 10 opruimtips die je kunnen helpen bij de verkoop en het verkoopklaar maken van jouw huis.

10 opruimtips voor de verkoop van je woning

verkoopstyling tips door Via Lin interieuradvies, vastgoedstyling & woningfotografie

1. Neem alle ruimtes in je huis onder handen.

Kijkers bekijken het hele huis van onder tot boven en trekken alle deuren open om te kijken wat er achter schuil gaat. Wanneer het hele huis dezelfde opgeruimdheid en sfeer uitstraalt, geef je de kijker de indruk dat je zorg hebt voor je huis en dat het gemakkelijk in te richten is.

2. Begin met de makkelijkst op te ruimen ruimte.

Door met de ruimte te beginnen die het snelste resultaat oplevert, geef je jezelf de grootste boost die nodig is om verder te gaan met de volgende ruimte. Snel resultaat stimuleert om door te gaan en de klus te klaren.

3. Laat al je spullen door je handen gaan.

Door al je spullen even op te pakken, vast te houden kun je gemakkelijker beslissen of het nodig is dat het in de ruimte blijft. Of het item echt een meerwaarde heeft voor de verkoop van je woning. Een item heeft een meerwaarde als het een functie dient. Die functie kan voor de hand liggen als het een gebruiksvoorwerp is maar het kan ook een functie van decoratie hebben of als sfeermaker.

4. Bedenk voor persoonlijke items een alternatief.

Persoonlijke items maken het de potentiële koper lastiger om zich in jouw huis te zien wonen. Bedenk bij ieder item dus of het erg persoonlijk is en zo ja of je het echt nodig hebt. Foto’s van jou, je gezin, vrienden etc. zijn erg persoonlijk. Wanneer je deze toch graag in je huis wilt hebben staan of hangen zolang je huis nog niet verkocht is, dan is het handig om een alternatief achter de hand te hebben wanneer er een bezichtiging is. Hangende persoonlijke foto’s kunnen dan vervangen worden door een neutralere foto van bijv. een landschap. Maar ook een schilderij of spiegel kan als vervangend item dienen. Je zou er ook voor kunnen kiezen om de persoonlijke foto’s ergens neer te zetten zodat je ze gemakkelijk weg kunt halen wanneer dat nodig is. Hobbyspullen, sportspullen, religieuze items zijn ook voorbeelden van persoonlijke spullen die je uit het zicht houdt tijdens de presentatie van je huis.

5. Less is more

Minder spullen zorgen er voor dat de spullen die er wel zijn beter tot zijn recht komen. Liever 1 grote plant die goed zichtbaar is en mogelijk een eyecather voor de ruimte is dan 10 planten op een kluitje.

6. Deel je spullen in 4 categorieën

Al je spullen kun je toewijzen aan 4 verschillende categorieen. Namelijk houden (in deze of een andere ruimte), opslaan, weggeven (of verkopen) en weggooien. Het opslaan kun je op een zolder of kelder doen maar je kunt ook overwegen een opslagbox oid te huren voor de spullen die je voorlopig niet nodig hebt. Spullen die je niet meer nodig hebt kun je verkopen, doneren of weggeven aan een goed doel. Zo sla je 2 vliegen in 1 klap.

7. Pak zoveel mogelijk spullen al in

Alles waarvan je nu vindt dat je het nu niet nodig hebt, kun je alvast inpakken in dozen. Dit scheelt je straks bij de uiteindelijke verhuizing. Denk hierbij er wel aan dat het onnodig is om spullen te gaan verhuizen die je toch nooit meer zult gebruiken, nodig zult hebben of niet eens meer mooi vindt. Er zijn genoeg mensen die spullen meerdere keren verhuizen en die al die tijd de doos niet verlaten. Zonde van je energie en ruimte. Maak er iemand anders blij.

8. Doe het samen

Woon je met meerder mensen, gezinsleden in je huis, maak het dan een gezamenlijke verantwoordelijkheid om het huis op te ruimen en om het opgeruimd te houden. Jullie hebben er allemaal belang bij dat het huis zo snel mogelijk en tegen een zo goed mogelijke prijs verkocht wordt.

9. Maak het leuk

Zorg voor lekkere muziek en stel een beloning in het vooruitzicht voor als de klus geklaard is. Beloon jezelf en de anderen tussendoor met iets lekkers of een gezamenlijke break.

10. Hou het einddoel voor ogen

Visualiseer waar je dit voor doet. Je doet het uiteindelijk voor jezelf en niet voor de potentiele koper zoals vaak gedacht wordt. Je doet dit om jouw volgende droomhuis te kunnen kopen of om die wereldreis te kunnen maken wanneer je huis verkocht is.
Heb je naast deze opruimtips meer hulp nodig bij het verkoopklaar maken van je te koop staande of te koop komende woning? Via Lin verkoopstyling biedt diverse mogelijkheden. Of kijk welke woningen Via Lin al eerder van verkoopstylingadvies & woningfotografie voorzag in mijn portfolio . Je kunt natuurlijk ook meteen contact opnemen met Via Lin via info@vialin.nl of 06-42341554