Behind the scenes

Afgelopen week nam ik voor de allereerste keer mijn camera zoveel mogelijk mee op pad. Als interieurontwerper en vastgoedstylist wil ik je regelmatig een kijkje gaan geven in mijn werkzaamheden. Een blik op behind-the-scenes van de werkzaamheden die ik doe en wat er allemaal bij komt kijken.

Wat stond er deze week op mijn programma?

Crisptafel

Deze week had ik een meeting met meerdere stylistes die allen zijn aangesloten bij de beroepsvereniging BNS Crisp. Deze meetings noemen we crisp-tafels en vinden een aantal keren per jaar plaats. In iedere regio’s van Nederland en zelfs ook al in België vinden dergelijke crisp-tafels plaats. In Friesland, waar ik woon en werk, hebben we een enthouasiast groepjes stylistes die ook buiten de tafels om samen dingen ondernemen. Zo carpoolen we met elkaar naar vakdagen, bezoeken we gezamenlijk interieurbeurzen in binnen- en buitenland en helpen we elkaar soms bij opdachten. Tijdens de crisptafels delen we tips en tricks over ons vak maar ook over ondernemen in het algemeen. Kortom de crisptafels zijn altijd boordevol inspiratie en gezelligheid. Ik kom er altijd met nieuwe ideeën en inzichten vandaan.

Woningfotografie

Daarnaast ging ik op pad voor woningfotografie. Ik werk samen met een aantal makelaars uit de regio die net als ik veel waarde hechten aan een optimale vastgoedpresentatie. De eerste indruk van een te koop staande woning vindt in de meeste gevallen op Funda plaats. Dus die eerste indruk is zo ontzettend belangrijk. Naast woningfotografie pas ik dan ook bijna altijd vastgoedstylingadvies en fotostyling tijdens de fotoshoot toe. Je kunt maar één keer een eerste indruk maken dus laat die dan ook goed zijn!

Interieuradvies

Vervolgens ging ik op pad om stalen te verzamelen, passend bij het interieurplan dat ik had gemaakt voor een ruime woonkamer in Joure. De bewoners hadden al een keramisch parket in houtlook als vloer uitgezocht en vroegen mij een passend interieur hiervoor te ontwerpen. Ze waren op zoek naar een warm, rustig en sfeervol interieur zonder al te veel poespas. Het adviesgesprek zelf heb ik helaas niet kunnen filmen maar je vind het uitgewerkte interieuradvies binnenkort terug in mijn portfolio.

Wil je meer?

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze eerste vlog #behind the scenes vonden en waar je graag meer van zou willen zien of weten. Laat het me hieronder weten of reageer op mijn you-tube kanaal.

Binnenkort ga ik naar Athene en neem ik wederom mijn vlogcamera mee op pad.