Vastgoedstyling verkoopstyling loont waarom blog by Via Lin

Je wilt je huis verkopen. Of je hebt je huis al een poos(je) te koop staan en je wordt getipt om vastgoedstyling toe te gaan passen. Je wilt een vastgoedstyliste in huren. Maar waarom loont vastgoedstyling? (* vastgoedstyling wordt ook wel verkoopstyling genoemd).

In Nederland is de huizenmarkt op veel plaatsen bezig om weer aan te trekken. Er zit er al weer veel meer beweging de huizenmarkt dan voorgaande jaren. Toch is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw huis in het grote aanbod eruit springt, zodat je deze snel én tegen een hoge verkoopprijs verkoopt. En daar komt vastgoedstyling om de hoek kijken, want dat is juist wat deze dienst voor jou kan betekenen. Een goede presentatie die een snelle verkoop en een hoge verkoopprijs tot doel heeft.

Vastgoedstyling of verkoopstyling helpt je om de sterke punten van je huis te benadrukken en om een breed kopers publiek te trekken. Maar waarom werkt dat zo?

# Vastgoedstyling loont want het voorkomt ‘zappen’

Woningzoekers kijken niet op Funda maar ze ‘zappen’ langs huizen. Dit betekent dat een huis binnen een paar seconden wordt beoordeeld. Is het huis interessant genoeg om verder en dus uitgebreid te bekijken? Op basis van de foto’s, de visuele presentatie, wordt een oordeel geveld. In 75% van de gevallen wordt er nog geen aandacht besteed aan de beschrijving. Neem zelf maar eens de proef op de soms: neem een kijkje op de site van foute huizen en kijk hoe snel jezelf oordeelt over een huis.
Een woning moet op de foto’s dan ook een meer dan goede indruk maken: ruimtelijk, opgeruimd, schoon, overzichtelijk, gastvrij, goed onderhouden. Een minder dan optimale indruk betekent minder kijkers en dus ook minder kans op een snelle en goede verkoop.

# Vastgoedstyling loont want een goed onderhouden huis verkoopt beter

Met goed onderhoud laat je zien dat je zorgzaam met je woning bent omgegaan. Je laat hiermee je liefde voor je woning zien. Mensen zullen daarmee ook eerder geneigd zijn dat te denken dat het een goed woning betreft dan wanneer het huis niet goed onderhouden of onverzorgd oogt. Hiermee wek je de indruk dat er iets mis is met de woning en dat (verborgen) gebreken niet ondenkbaar zijn.

# Vastgoedstyling loont want neutrale inrichting is een must

De koper wil jouw huis kopen maar terwijl hij/zij dit doet moet hij zichzelf er ook al in zien wonen. Dat is waarom een neutrale inrichting verkoopt, want daarmee maak je dit proces voor de koper gemakkelijker. Op een leeg canvas kun je beter je schilderij visualiseren dan op een voor beschilderd doek toch? Zo werkt het bij huizen die in de verkoop staan ook. Een neutraal interieur is als een leeg canvas, de koper kan gemakkelijk zijn inrichting en zichzelf visualiseren. Wanneer een koper zichzelf niet in je huis kan visualiseren zal hij ook nooit je huis kopen. Neutraliseren dus.

Vastgoedstyling verkoopstyling voor en na blog by Via Lin

# Vastgoedstyling loont want vloeroppervlakte en ruimte verkoopt

Door slim met de indeling van de ruimtes om te gaan en de juiste meubels in de juiste verhoudingen neer te zetten worden de mogelijkheden van de woning en de ruimtes optimaal benut. Kopers zijn op zoek naar ruime, lichte woningen. Biedt ze daarom zoveel mogelijk ruimte en licht voor de verkoopprijs. Regelmatig staan huizen lang te koop omdat ze kleiner ogen dan dat ze daadwerkelijk zijn. Zorg dus voor een optimale beleving en presentatie van de aanwezig ruimte.

# Vastgoedstyling loont want de investeringen verdienen zichzelf terug

Een snellere verkoop met een hogere verkoopprijs maakt de kosten (investering) van de vastgoedstyling en de vastgoedstyliste ruimschoots goed. Onderzoek wijst uit dat gestylde woningen 70% sneller verkocht worden en 15% meer opleveren dan niet gestylde woningen.

Neutrale interieuraccessoires die speciaal aangeschaft worden voor de vastgoedstyling zijn a) gemakkelijk mee te verhuizen want ze passen bij iedere interieurstijl en b) gemakkelijk mee te verkopen als over te nemen goederen vanwege diezelfde reden. Lichte, neutrale gordijnen worden eerder overgenomen dan smaakgevoelige, gordijnen met print.

# Vastgoedstyling loont want minder stress en levert tijdsbesparing op

Naast meer financiële winst, weegt ook het feit van minder stress en minder tijd kwijt zijn aan de verkoop ook mee. Een lange verkoopperiode brengt in het algemeen veel stress met zich mee en kost veel energie en tijd omdat de woning gedurende die periode in optimale staat moet blijven. Door het toepassen van vastgoedstyling kun je die tijd aanzienlijk verkleinen. Bedenk eens wat een heel stress en gedoe dat op langere termijn scheelt.

Ben je overtuigd dat vastgoedstyling | verkoopstyling loont?  Ga dan op zoek naar een neutrale en objectieve blik die samen met jou ervoor zorgt dat je huis optimaal gepresenteerd wordt. Zodat je huis snel verkocht wordt tegen een zo hoog mogelijke verkoopprijs.

Wil je dat ik je hierbij ondersteun of adviseer? Kijk dan voor meer informatie op vastgoedstyling of neem contact met mij op via info@vialin.nl of 06-42341554.

vastgoedstyling verkoopstyling loont blog by Via Lin2