Stadsplank Fair friday blog van Via Lin

Fair Friday | Stadsplank

Ben je op zoek naar mooie woonaccessoires of een leuk cadeautje voor verjaardag, sinterklaas of kerst. Denk dan ook eens aan eerlijke, duurzame of Fairtrade merken. Op Fair Friday stel ik deze merken aan jullie voor. Deze keer het Nederlandse merk Stadsplank.

Stadsplank | Een plank met een verhaal

Hoe leuk is het om een houten snijplank te gebruiken waarvan je de herkomst weet? Bij Stadsplank worden van gerooide Amsterdamse bomen snijplanken, broodplanken of tapasplanken gemaakt. De gerooide bomen die jarenlang dienst hebben gedaan in de stad krijgt een nieuw leven in jouw keuken of op jouw tafel. In iedere stadsplank is de exacte herkomst en soortnaam gegraveerd als herinnering aan de boom die deze plank ooit was. Via een QR code op het label aan de plank vind je nog meer info en traceer je de exacte locatie van de boom.

stadplank-id

Stadsplank | Duurzaam, Handgemaakt & lokaal

Iedere Stadsplank is handgemaakt in de stad van herkomst. Stadsplank wil dat dat het hout door lokale ambachtslieden verwerkt wordt tot stadsplanken. Het hout uit de verschillende steden blijft op deze manier in de eigen stad.

Naast Amsterdam is Stadsplank bezig om ook in Arnhem, Utrecht en Rotterdam Stadsplanken te produceren. Wil je hiervan de hoogte gehouden worden? Volg dan Stadsplank op Facebook

Omdat een stadsplankje lekker hard moet zijn, zijn niet alle houtsoorten geschikt. Het liefst werkt Stadsplank met hout van de Iep, Plataan, Esdoorn, Eik, Es of Beuk.

Stadsplank hout van je stad

Alle afbeeldingen zijn van stadsplank.nl

Stadsplank | Kopen & houden

Om lang plezier van je Stadsplank te hebben geeft Stadsplank een aantal tips ter onderhoud. “Om er voor te zorgen dat jouw Stadsplank lang mooi blijft is het verstandig de plank goed in te oliën met een dunne olie. Wij adviseren druivenpitolie. Doe dit iedere 3 weken voor een lange levensduur. Een paar dingen die je beter niet kunt doen met de Stadsplank: lang weken in water, wassen in de vaatwasser of eenzijdig verwarmen.”

Naast de webshop van hout van je stad is de Stadsplank o.a te koop bij Sissyboy en Nukuhiva

Waar zou jij je Stadsplank voor gebruiken, als broodplank, snijplank, tapasplank of als….?