air friday-return to sender-blog bij vialin

Fair Friday | Return to Sender

Ben je op zoek naar mooie woonaccessoires of een leuk cadeautje voor verjaardag, sinterklaas of kerst. Denk dan ook eens aan eerlijke, duurzame of Fairtrade merken. Op Fair Friday stel ik deze merken aan jullie voor. Deze keer het Nederlandse merk Return to Sender.

Het Nederlandse merk Return to sender is ruim tien jaar geleden opgericht door Katja Schuurmans. Zij zag op haar reizen veel armoede in de wereld. Maar vooral zag ze ook dat er bij de allerarmsten zoveel kracht, talent en veerkracht zat. Ze wilde deze mensen een kans en de mogelijkheid geven iets mooi van hun leven te maken. Door uit te gaan van de zelfredzaamheid van mensen. En door hen te ondersteunen in hun eigen ondernemerschap in plaats van alleen maar geld ergens naartoe sturen.

Return to sender Geel

 

Return to Sender | Missie

De missie van Katja is om eerlijke duurzame handel en ondernemerschap in de armste gebieden van de wereld te stimuleren. Door de maker en de gebruiker van de producten samen te brengen heeft Return to sender al vele banen wereldwijd gecreëerd.

Return to sender Blauw

 

Return to sender | Handgemaakte designerproducten met een bijzonder verhaal

Dit najaar lanceerde Return to sender een nieuwe collectie in samenwerking met zes Nederlandse designers. Een collectie geïnspireerd op de technieken en materialen uit het land van de maker. Gecombineerd met de kennis van kleuren en vormen van de designer. Zo komen twee werelden samen in een uniek product. Bekijk de nieuwe collectie hier.

Return to sender Zwart

Return to sender | Sender

De producten worden handgemaakt, veelal door vrouwelijke vakmensen. Return to sender gelooft in de kracht van eerlijke producten. Unieke producten met een bijzonder verhaal. Dit verhaal staat dan ook bij ieder product op de website vermeld. Door dit verhaal van de maker te vertellen voel je de liefde waarmee ieder product gemaakt is.

Return to sender | Return

Door de producten van Return to sender ontstaat er werkgelegenheid voor met name vrouwen in ontwikkelingsladen. Dit zorgt voor een eigen inkomen en meer zeggenschap over hun leven. Daarnaast werkt Return to sender samen met Plan Nederland. Deze samenwerking tussen Return to sender en Plan Nederland zorgt ervoor dat een deel van de winst besteed wordt aan beroepsopleiding voor meisjes en vrouwen. Al met al zorgt dit voor een betere toekomst voor meisjes en vrouw in ontwikkelingslanden.

Return to sender Roze

 

return to sender

Welke producten van Return to sender stelen jouw hart?