Merci Parijs | Conceptstore & Hotspot

Tijdens mijn bezoek aan de interieurbeurs Maison et object  ging ik in Parijs ook op zoek naar leuke interieurwinkels en conceptstores. Ik bezocht er drie: Merci, Empreintes  & Fleux. Wil je weten welke leuke winkels jij in Parijs moet bezoeken wanneer je interieur-lover bent? Lees en kijk dan snel verder.

Merci | Le Marais

Wanneer je in Parijs bent en je wilt leuke winkeltjes, gezellige restaurantjes en een hippe levendige sfeer proeven? Dan ben je op je plek in de hippe wijk Le Marais. En laat in deze wijk nu ook de populaire conceptstore Merci zitten.

merci conceptstore parijs entree

Merci | conceptstore

Merci is in 2009 opgericht in een 1500m2 oude behangfabriek midden in de trendy wijk Le Haut Marais. Het is een conceptstore die als doel heeft Parijs een plek te geven die het beste op het gebied van mode, design, wonen en horeca samenbrengt. De collectie en het aanbod wisselt dan ook regelmatig en er wordt veel aandacht en zorg besteed aan de styling van de winkel.
Als je houdt van mode, design, wonen en eten dan kijk je je ogen uit bij Merci. Er zijn verschillende soorten stijlen, van vintage, handgemaakt tot modern en minimalistisch. Voor iedereen wel wat wils.

merci conceptstore parijs collectie

Merci | La nouvelle table

Omdat Merci ook graag een baanbreker voor jonge designers wilt zijn, zie je in de winkel ook veel nieuwe design producten.
Toen ik Merci bezocht hadden zij net samen met Serax een nieuwe servieslijn ontwikkeld met als uitgangspunt het nieuwe tafelen. La nouvelle table. Onze relatie met voeding is met de tijd veranderd. Er is veel meer aandacht voor biologische en lokale producten. Het servies bestaande oa uit verschillende kleine schaaltjes maakt het mogelijk om van verschillende gerechten te proeven en te mixen.

merci conceptstore parijs serax

Merci | eten & drinken

Ben je hongerig of dorstig geworden van het shoppen. Of wil je je benen even rust geven, dan zitten in het pand ook maar liefst twee cafés en een restaurant. In de kelder kun je zo vanuit de winkel in Le Cantine binnenstappen voor heerlijke lunch en heb je zicht op de binnentuin. In het Used Book café neem je plaats tussen de vele boeken en waan je je je in een kleine bibliotheek. Of kies je liever voor café Cinema waar je tijdens je drankje kunt genieten van een klassieke film die geprojecteerd wordt op de muur.

merci conceptstore parijs cantine

Merci | Doing good

Naast dat Merci een commercieel bedrijf is, steunen zij met hun winst hun eigen opgerichte stichting “Le Fonds de Dotation Merci”. Deze stichting zet zich in om de levensomstandigheden van arme kinderen op Madagascar te verbeteren, met name op het gebied van onderwijs.
Hierdoor geven zij hun naam Merci – wat dank je wel betekent- nog een extra dimensie.

Merci | 111 boulevard Beaumarchais | 75003 Parijs

Wil je op een hippe plek overnachten in Parijs. Verblijf dan in het Generator Hotel ,een hip hostel nabij leuke restaurantjes en verschillende metrostations. Ik verbleef er met veel plezier en het hotel heeft een geweldig dakterras!