Mooi Italiaans meubelmerk | Pianca

Ik ging op pad naar Italie! Naar Treviso waar ik samen met nog een aantal interieurontwerpers een inspirerend bezoek aan het Italiaanse meubelmerk Pianca bracht.

Italiaans Meubelmerk Pianca- Via Lin

Pianca is een Italiaans meubelmerk met zuivere vormen en mooie oppervlakten. De meubels doen eerder Scandinavisch aan vanwege hun eenvoud en afwerking dan Italiaans. Waar de meeste Italiaanse meubelmerken erg veel goud en glimmende oppervlakten toepassen, kiest Pianca voor meer sobere oppervlakten. Het afwerkingsniveau bij Pianca ligt hoog. Door bijzondere technieken toe te passen krijgen de meubels mooie afgeronde vakken, gepoederde of juist een hoogglans afwerking.

Italiaans Meubelmerk Pianca- Via Lin

De keuze uit kleuren en afwerkingen is enorm. Een mooie kast maar met andere pootjes of andere afwerking van de binnenkant? Alles is aan te passen naar wens. Dat maakt dat Pianca een veelzijdig meubelmerk is.

Naast de mooie producten die ze maken staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Er wordt gebruik gemaakt van gerecycled houten panelen, FSC- gecertificeerd hout. Maar unieker is het gebruik van de op water gebaseerde lakken die niet giftig zijn.

Bekijk de beelden van de mooie producten in de showroom die ik bezocht.