Interieurtrends spotten op Maison et Object 2017

Vorige week deed ik interieurinspiratie op tijdens de internationale vakbeurs Maison et Object in Parijs. Met de Thalys vertrok ik samen met collega interieurontwerper Carolien naar de lichtstad van Frankrijk. 3 nachten verbleven we in het hippe ho(s)tel The Generator. Een heerlijke plek om bij te komen van alle indrukken en centraal gelegen nabij metrostations en treinstation Gard du Nord waar de Thalys stopt. De eerste dag van ons 3-daagse bezoek verkenden we de hippe wijk Le Marais op zoek naar leuke conceptstores. (Binnenkort meer op mijn blog over deze leuke Parijse conceptstores).

De overige 2 dagen dompelden we ons onder in de nieuwste trends en collecties op het gebied van interieur en wonen. Ik neem je mee in welke trends ik heb gespot. Kijk je mee?

Kleuren | warme & diepe kleuren

Veel warme, diepe kleuren kwam ik tegen op de beurs; donkergroen, diepblauw, terra-kleuren en okergeel. Vaak uitgevoerd in zachte stoffen waarbij velours toch wel de boventoon voerde. We willen ons weer meer omringen door warmte in kleur en stof.

Materialen | Velours, Messing , glas & aardewerk

Ook in de accessoires zijn de kleuren en materialen warm en rijk. Messing, brass en goud komen veelvuldig terug in de woonaccessoires. Gecombineerd met glas, aardewerk en servies. Veel aardewerk servies met handgemaakte touch. Het hoeft niet helemaal glad afgewerkt te worden. Dit ruwe combineert mooi met het gladde van glas en keramiek voor een levendig geheel.

Invloeden | Etnic, natuur, fair & botanisch

Invloeden vanuit andere culturen zie je terug in de prints en stoffen die gebruikt worden. Ook handgemaakt en fair (eerlijk geproduceerd) sluit hierbij aan. De hand van de maker mag gezien worden. De botanische trend zet zich nog verder door met veel groen in het interieur.

Welke trend spreekt jou het meeste aan?

maison et object interieurtrends spotten door Via Lin