Via Lin interieuradvies drachten moodboardVoor een 2-onder-1 kap woning in Drachten gaf Via Lin compleet interieuradvies; bestaande uit sfeer-&stijladvies, kleuradvies, indelingsadvies, meubeladvies, accessoire-advies, vloeradvies en aankoopadvies.

De woonkamer van deze woning was al 20 jaar in dezelfde stijl & sfeer ingericht. De bewoners gaven aan, aan een nieuwe sfeer & inrichting toe te zijn. Zij twijfelden over of zij de woning nog een stuk wilden verlengen en wilden daarom advies voor beide situaties (met of zonder aanbouw). In beide gevallen zouden er openslaande deuren in de achterpui komen en moest er rekening gehouden worden met de steunende pilaar in de woonkamer.

Wensen waren:

    • Een gezellige warm sfeer & uitstraling met naturel en zachte tinten.
    • Een strak landelijke stijl met een apart vloerkleed & mooie woonaccessoires
    • Een warm aandoende vloer die geschikt is voor vloerverwarming (werd nog geplaatst).
    • Een praktische indeling waarbij rekening werd gehouden met de thuiswonende gehandicapte dochter.
    • Advies op gebied van sfeer,stijl,indeling,kleur,meubels,woonaccessoires,vloer en raambekleding.

Via Lin interieuradvies drachten sfeerimpressie

Moodboard of sfeercollage van de stijl, kleuren van de meubels & woonaccessoires:  Meubels & accessoires in naturel tinten; gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, rotan, riet, linnen, katoen voor totaal natuurlijke & rustige look; Wollige, grove materialen & grotere meubels voor een rustige & gezellige sfeer en pasteltinten (paars, lila, roze) in de accessoires voor kleur.

via lin interieuradvies drachten indelingsadvies

De steunpilaar krijgt in het interieurontwerp een functie als televisiekast waarbij schuifdeuren ervoor kunnen zorgen dat de televisie wel of niet in het zicht is. De ruimte tussen de muur en pilaar kan als doorkijkkast fungeren waarbij de ruimtelijkheid & lichtinval behouden blijft maar de ruimte tevens een functie krijgt. Door hier mooie grote gebruiksvoorwerpen in te plaatsen creëer je een bijzondere kast.

De zithoek bestaande uit een 3-zitsbank (evt. met chaise longue of losse poef) gecombineerd met lekker fauteuils biedt voldoende zitplek. En is hiermee een ideale basis voor kussens van grove/wollige materialen en lekker wollig plaid. Door de bank een stuk van het raam te plaatsen ontstaat een ruimtelijk geheel. Een groot vloerkleed zorgt voor de verbinding in het zitgedeelte.

via lin interieuradvies drachten meubeladvies1

Indien er door de bewoners wel gekozen wordt voor een aanbouw, kan deze diverse functies vervullen, als eetkamer, speelplek voor dochter en/of aparte televisiekamer.  Door hiervoor lekkere ruime chaise-longues te gebruiken creëer je een fijne lees- & zitplek.

via lin interieuradvies drachten indelingsadvies2

 

via lin interieuradvies drachten indelingsadvies3

Voor alle foto’s van dit interieuradvies en voor alle indelingsmogelijkheden van deze woonkamer neem je een kijkje in mijn portfolio.

Op zoek naar meer wooninspiratie?

Kijk ook eens naar interieuradvies voor deze woonkamer en keuken in Goutum of voor deze praktijkruimte in Burgum. In mijn portfolio vind je een compleet overzicht van alle projecten van Via Lin.

 Inspirerende groet,

Linda