via lin blog hoe schaf ik het juiste vloerkleed aan

Interieuradvies | Hoe schaf ik het juiste vloerkleed aan?

Wil je ook graag in je huis een vloerkleed aanschaffen maar weet je niet waar je op moet letten? In dit artikel geef ik je 8 tips die je helpen de juiste keuze voor een vloerkleed (ook wel karpet, tapijt genoemd) te maken.

# Bepaal de ruimte waar het vloerkleed komt.

Naast in de woonkamer kan een vloerkleed ook prima gebruikt worden in de eetkamer, slaapkamer of hal. In de slaapkamer zorgt een vloerkleed voor lekkere warme voeten wanneer je uit je bed stapt en in de hal kan een vloerkleed de ruimte met weinig middelen uitnodigend aankleden.

# Let op de juiste maat

Een vloerkleed kan een ruimte visueel verbinden of juist uit elkaar trekken. Hoe groter de ruimte, hoe groter de maat van je vloerkleed. Kies je een te klein vloerkleed dan kan een ‘los eilandjes- gevoel’ ontstaan. Overal staat wat maar het is niet één geheel. Terwijl wanneer je de maat van je vloerkleed juist kiest het vloerkleed alle losse elementen tot een geheel maakt.

# Meten = weten

Meet de ruimte op waar je vloerkleed komt, dit kan dus naast de woonkamer bijvoorbeeld ook de eetkamer, slaapkamer of de hal zijn. Wanneer je de juiste maten hebt is het makkelijker te bepalen of een vloerkleed te groot, te klein of juist perfect voor de ruimte is.

via lin vloerkleed tip

# Maak de maat visueel

Met behulp van schilders tape, kranten, touw of een ander hulpmiddel kun je thuis al visueel maken wat de grote van een vloerkleed zou moeten zijn. Mocht je al een kleed op het oog hebben dan kun je deze maten nemen en ‘uittekenen’ op de vloer.

# Maak verbindingen

Laat het vloerkleed onder meubels doorlopen om zo de verbinding tussen de verschillende meubelstukken te maken. Dit hoeft niet het gehele meubelstuk te zijn, een stukje onder de bank of onder een bed kan al voldoende zijn om er een geheel van te maken.

# Gebruik de vorm

In een kamer met veel rechte vormen kan een rond vloerkleed het geheel verzachten en vriendelijker maken. Zijn er juist veel ronde vormen in de ruimte aanwezig dan kan een rechthoekig of langwerpig kleed hierin het geheel verbreken. Bij een lange kamer kan een lang kleed erg mooi staan. In een vierkante kamer een rond kleed juist weer.

via lin vloerkleed tips

# Denk niet te klein

Bij de meeste mensen waar ik interieuradvies geef, zie ik dat de vloerkleden te klein gekocht zijn. Vaak adviseer ik dan ook om een groter vloerkleed aan te schaffen. Omdat grotere vloerkleden duurder zijn dan kleinere kun je hierin creatief zijn wanneer je budget geen groot vloerkleed toelaat, door meerdere kleinere vloerkleden met elkaar te combineren. Let hierbij er wel op dat de kleden niet te dik zijn omdat je anders last krijgt van te grote hoge verschillen en een erg oneffen ondergrond. Maar misschien biedt marktplaats je ook wel uitkomst doordat iemand net het juiste vloerkleed van de hand doet!

# Bepaal je stijl

Wat voor soort vloerkleed past binnen je interieur? Welk effect wil je met je karpet bereiken; eyecatcher of minder opvallend? De antwoorden op deze vragen bepalen de stijl en kleurstelling van je vloerkleed. Voor een karpet dat als eyecatcher mag fungeren, kun bijvoorbeeld kiezen voor een kleurrijk kleed, karpet met patchwork of een grafisch patroon. Een basic, enkelkleurig, effen of naturel vloerkleed in een rustige kleur als (room)wit, grijs of bruin valt echter veel minder op. Donkere kleuren maken de ruimte kleiner, lichte kleuren zorgen voor meer licht en ruimtelijkheid. Ook het materiaal maakt verschil in de uitstraling van je kleed; hoogpolig of wollen kleed doet warm aan, geeft structuur en levendigheid in je ruimte. Een laagpolig kleed is vlakker en rustiger qua materiaal.

Mooie vloerkleden vind je onder andere bij Desso | Rozenkelim | Linie Design | Brinker Carpets | Zuiver |

via lin blog vloerkleed tips

Afbeeldingen | 1 Linie Design | 2 Binti Home blog |3 VT-Wonen | 4 Loods 5

Via Lin blog hoe schaf ik het juiste vloerkleed aan tips

Inspirerende groet

Linda