ingelanden burobas2Naast mijn eigen bedrijf in interieuradvies & ontwerp, werk ik als onafhankelijke cliëntondersteuner van mensen met een beperking. Zo op het oog 2 hele verschillende werelden maar vergis je niet. Juist binnen de zorg & welzijn is de invloed van het interieur van groot belang.

In hoeverre wordt er bijvoorbeeld rekening gehouden met de bewoner of gebruiker van de ruimte of het gebouw? Hoeveel zorginstellingen zijn nog traditioneel ingericht terwijl de samenleving en de wensen in deze tijd heel anders zijn? De samenleving is individualistischer geworden en de netwerken van kinderen en volwassenen die zorg nodig hebben zijn vaak klein. Initiatieven als brede scholen en kleinschalige, in de wijk gesitueerde zorglokaties gaan van deze gegevens uit en zorgen voor meer integratie van samenzijn en samenwonen. Voorzieningen in een wijk/zorgcentrum waarbij zowel de bewoners als mensen buiten de locatie gebruik van kunnen maken (een cadeau- of bloemenwinkel, een kapper, een bibliotheek, een koffiezaakje etc) kunnen ervoor zorgen dat de samenleving dichterbij  de bewoners of gebruikers komt en vica versa . Door het interieur en de indeling van deze functies op elkaar af te stemmen kun je voor een samenhangend en prettige sfeer zorgen waardoor mensen hier langer verblijven en vaker terugkomen.

Een mooi voorbeeld van een kleinschalige locatie waar de bewoner centraal staat  en samenleven belangrijk is, is locatie De Ingelanden van AxionContinu. Naast individuele kamers is er bij de  gezamenlijke huiskamer  een open keuken waar zelf gekookt kan worden. Zo kan familie die op bezoek komt koken en mee-eten. Daarnaast is er in het gebouw  een winkeltje waar de receptie zich bevind en een kapsalon waar bewoners en mensen van buiten gebruik van kunnen maken.

ingelanden burobas1

ingelanden burobasBuroBas werd als interieurarchitect vanaf het begin bij de bouw van de locatie betrokken en zorgde voor een prettige, vertrouwde & warme indeling en uitstraling.

Wil je meer lezen over de visie en het ontwerp van de Ingelanden?  kijk dan bij samenhoudblog en burobas

 

Inspirerende groet,

Linda