Winter Flinke favorieten it Flinkeboskje by Via Lin

Winter Flinke Favorieten

Winter Flinke favorieten is mijn eerste kennismaking met een evenement georganiseerd door it Flinkeboskje in Hemelum (Friesland). En ik ben om, wat een leuk evenement, dat smaakt naar meer! Ik neem je mee met mijn ervaringen.

Bijzondere lokatie

It Flinkeboskje is begonnen als een vakantieboerderij met 2 vakantiewoningen. Met de uitbreiding van de Flinke Farm aan de overzijde van het weggetje, hebben Arjan en de zussen Claartje & Rixt een authentieke, unieke en originele evenementenlocatie gecreëerd. Het voormalige deel, boerenerf en het weiland worden gebruikt voor uiteenlopende evenementen zoals flinke fairs, streekmarkten, kofferbakmarkten en festivals. Maar ook is de locatie uitermate geschikt voor feesten en bruiloften. Het is dat ik al getrouwd ben, anders wist ik wel waar ik mijn bruiloft ging vieren. De locatie is echt bijzonder.

Flinke Farm Flinke Favorieten Flinkeboskje by ViaLin

It Flinkeboskje heeft zijn strepen dan inmiddels ruimschoots verdiend met het organiseren van leuke evenementen. Tijd voor mij dus ook om eens kijkje te nemen!

Bij aankomst vallen de pagode tenten in het veld al meteen op, een feestelijke geheel. In iedere tent staat een heater en op verschillende plekken staan houtgestookte kachels dus koud heb je het zeker niet op deze wintermarkt. Houten vlonders en her en der leuk gestijlde hoekjes maken het geheel compleet. Dat is ook meteen wat deze markt zo krachtig maakt, er is veel zorg besteed aan het totaalbeeld, aan de beleving, aan de sfeer. Het hele gezin komt aan zijn trekken op deze markt. Ook aan de kinderen is gedacht doordat er op verschillende plekken knutselactiviteiten worden gegeven.

In de pop-up store van it Flinkeboskje: ‘Sip & Clara’, die alleen geopend is tijdens evenementen, vind je mooie interieur-spullen en vintage meubels.

Pop-up store Sip&clara Flinke Farm Flinkeboskje by ViaLin

Foodtrucks

Centraal op de markt staan verschillende foodtrucks met uiteenlopende lekkere versnaperingen. Deze kun je ter plekke opeten maar je kunt ook in de mooie kas plaatsnemen, de grote tent met live muziek of in de schuur van de flinke Farm. Voor ieder wat wils.

foodtruck flinke farm flinke favorieten it flinkeboskje by vialin

Wij namen tijdens het koffiedrinken ( met heerlijke carrotcake) plaats in de sfeervolle en unieke kas. Lekker opgewarmd door het winterzonnetje dat naar binnen scheen. Tijdens de lunch bestaande uit een lekker warm spinaziesoepje met een broodje bruschetta, zaten we op de leren plofbank in de sfeervol aangeklede schuur van de flinke farm. Je ziet meteen dat dat een prachtige locatie is voor een sfeervol feest, meeting of workshop. Er is veel zorg besteed aan de aankleding zonder al te gestyled over te komen. Het voelt meteen heel huiselijk en warm aan.

foodmarket flinke farm flinke winter favorieten it flinkeboskje by vialin

Woonwinkeltjes

In de pagodes bevinden zich verschillende leuke, verrassende winkeltjes. Knus ingericht, voor iedere smaak wel wat wils; woonaccessoires, kleine meubels, stationairy, boeken, cadeautjes, kleding, schoenen, schapenvachten en heerlijke etenswaren. En nog veel belangrijker; in iedere tent treffen we weer enthousiaste en lieve verkoopsters aan. Mensen met hart voor hun zaak en spullen. Die je vragen graag beantwoorden, extra uitleg geven of de spullen even demonstreren zodat je weet wat je koopt. Iets wat ik erg belangrijk vind in deze jachtige wereld; echt persoonlijk contact en tijd voor een praatje.

woonwinkels flinke farm flinke favorieten it flinkeboskje by vialin

Kortom, ben je op zoek naar een leuk, verrassend evenement waarbij je een beleving en veel warmte krijgt, dan zou ik zeker de agenda van It Flinkeboskje in de gaten houden. Ze organiseren meerdere keren per jaar verrassende belevenissen!
En kom je van ver? Geen probleem want aan overkant van de weg zit de vakantieboerderij en vakantiewoning waar je met groepen van 4 tot 24 personen kunt overnachten. Voor een weekend vol beleving, sfeer en warmte.

Wil je de sfeer van deze Flinke Favorieten nog meer ervaren?  Op mijn facebookpagina Via Lin vind je nog meer foto’s van dit leuke evenement. Mijn video met een live impressie staat online.

 

Inspirerende groet

Linda