Citytrip Athene | Aankomst

Met mijn lief ging ik op citytrip naar de Griekse hoofdstad Athene. In een serie vlogs neem ik jullie mee in mijn trip door deze stad. Geniet samen met mij van de Griekse oudheden, verschillende wijken en de leuke straatjes. Ook ging ik op zoek naar leuke interieur hotspots. Kijk je mee?

Na een vroege vlucht vanuit Eindhoven Airport, landen we op Athene Airport. Van hieruit namen we de metro naar de stad. De metro in Athene kent 3 lijnen, groen (lijn 1), rood (lijn 2) en blauw (lijn 3). Klik hier voor de lijnen, tijden & prijzen. Wij namen de blauwe lijn naar Megaro Moussikis waar Eleana, onze airbnb-gastvrouw ons opwachtte. We verbleven 5 dagen in haar kleine appartementje op de hoogste verdieping van een klein flatgebouw.

Airbnb appartement

airbnb appartement athene

We hadden dit Airbnb appartement speciaal uitgezocht vanwege het geweldige, groene balkon. En ook in werkelijkheid was het balkon een plaatje. Met vrijwel de gehele dag zon. Een ideale plek om tot rust te komen na het vele slenteren in de leuke stad Athene.

airbnb appartement athene2

Het appartement zelf was klein maar gezellig ingericht. Ideaal voor een 1-2 personen. In de buurt diverse supermarktjes, koffiehuisjes en restaurantjes. Iedere vrijdag is in de straat achter het appartement een leuke markt. Een perfecte plek om het ‘echte Athene’ mee te maken en je tussen de locals te begeven.

airbnb appartement athene4

Wij liepen iedere dag naar het centrum (45min.) om zo nog meer van de dagelijkse cultuur van de stad mee te krijgen.
In de volgende vlogs neem ik je mee Athene in en ga ik op zoek bij een aantal leuke interieurwinkels.