Binnenkijken bij Hanneke | Stoer landelijk interieur

Op zoek naar inspiratie voor je interieur? Vind je het leuk om bij anderen binnen te kijken hoe zij hun huis inrichten? Kun je wel wat ideeën voor je interieur gebruiken? Dan geeft deze binnenkijker je voldoende interieurinspiratie, interieurtips en interieurideeën. Kijk en lees je snel mee?

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Binnenkijken bij Hanneke

We gaan vandaag binnenkijken bij Hanneke uit Stiens. Hanneke woont in een vrijstaande woning met haar man en 4 kinderen. Ze besteed veel tijd aan het gezellig maken van haar huis en dat zie je in haar interieur terug! Hanneke creëert graag mooie stijlhoekjes in haar huis.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland3

Waar haal je interieurinspiratie vandaan?

Online vind ik Instagram en Pinterest erg inspirerend. Offline doe interieurinspiratie op door  het bezoeken van woonwinkels, het kijken naar etalages en door over straat lopen. Maar ook het bezoeken van  (woon)beurzen en door het lezen van woonbladen. De Wonen en Co zaterdag bijlage van de Leeuwarder Courant sla ik altijd als eerste open als we de krant binnen krijgen. En krijg ik ook veel inspiratie door het praten met vriendinnen over interieur. Ik leer steeds meer nieuwe mensen kennen nu ik me zo stort op het stylen van huis en tuin.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Wat is je favoriete plek in huis?

Dat is de (woon)keuken. Het hart van het huis. Overdag ben ik hier te vinden, omdat dan alles gebeurt aan die kant van het huis.

Als we echt willen chillen gaan we naar de andere kant van de woonkamer waar de loungebank , sofa en de tv staan. Hier kijken we naar een goede film of serie of lezen we een boek met muziek op de achtergrond en als de tijd het nog toe laat steken we de allesbrander aan.

In de zomer is mijn favoriete plek de tuin en het tuinhuis.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Wat is je favoriete item in huis?

Moeilijke vraag maar dan kies ik uiteindelijk toch voor mijn twee grote (aardrijkskunde)wandschoolborden. Voor een prikje op de kop getikt bij een zolderopruiming van een basisschool en twee echte grote blikvangers in de keuken en in de hal. Ze zijn minstens 60 jaar oud en hebben een geschiedenisverhaal. Ik krijg ook altijd complimenten en zelfs aanbiedingen tot overname (van vooral leraren) ! Nee, niet te koop zeg ik dan.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland10

Wat zijn je favoriete woonwinkels?

Dat is heel uiteenlopend; van kringloopwinkels , Karwei Bouwmarkt, Kwantum , Ikea , Sostrene Grene , bloemenwinkels en de HomeCenter in Leeuwarden of Wolvega .

In ons dorp Stiens hebben we een cadeauwinkel van MindUp (door GGZ cliënten) en van Talant (mensen met verstandelijke beperking). Daarom  vind ik bijzonder om bij deze winkels leuke accessoires te kopen, gemaakt door ‘speciale handen’ en zeer goed betaalbaar.

Ik houd erg van vintage items, waar een verhaal achter zit, gecombineerd met strakke items. Ik houd van afwisselen en wisselen en daarom ga ik vaak naar de goedkopere woonwinkels/warenhuizen.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Wat zijn je favoriete interieurmerken?

Heb ik echt niet. Ik kom overal en nergens en kijk naar wat ik mooi vind en vind kwaliteit daarbij natuurlijk wel belangrijk maar niet het merk.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Wat zijn jouw favoriete adresjes | hotspots?

Ons jonge en groeiende gezin liet het afgelopen jaren niet goed toe om veel te reizen binnen Europa .Maar Nederland is ook een heerlijk vakantieland hebben we ontdekt.

De Waddeneilanden en steden als Maastricht, Rotterdam , Delft en Amsterdam zijn favoriete reisbestemmingen.

Op Ameland hebben wij een eigen chalet waar we zeer regelmatig naar toe gaan om vooral te genieten van de rust en de natuur. Maar hier zijn ook erg leuke (woon)winkels te vinden zoals De Afslag in Nes heel erg aansluiten bij mijn smaak. Op Vlieland heb je ook diverse mooie ‘lifestyle’ winkels zoals Eb&Vloed.

In het centrum van ons dorp, Stiens, hebben we sinds een jaar een erg smaakvolle woonwinkel : Huis onder de Loep.

Waar ik altijd blij van word, is een dagje of weekend Amsterdam en dan vooral van de authentieke winkels in De 9 straatjes. De laatste keer dat ik er was heb ik ook de Noordermarkt bezocht. Door mijn man zijn werk heb ik Delft ontdekt, een historische stad met heel erg veel leuke shopadressen. Maastricht is al jaren één van onze grote favoriete Nederlandse steden, al doet deze stad ook heel erg Frans of Vlaams aan.

In iedere stad of streek zijn (rommel)markten, fairs, woonwinkels of ander soortige interieurwinkels te vinden. Gewoon ontdekken en kijken wat jij mooi vindt.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Extra Hotspot tip | Westcord hotels

Mijn man werkt voor een Nederlandse hotelgroep met mooie hotels verspreid over heel Nederland. Wij overnachten regelmatig in één van deze hotels. Het Fashion Hotel in Amsterdam is erg fijn verblijven. In Rotterdam zijn Hotel New York met restaurant NY Basement en het voormalige cruiseschip, het SS Rotterdam , heel bijzondere locaties. Hier overnachten èn dineren is een echte aanrader. Kijk op westcordhotels.nl voor deze bijzondere overnachtingsadressen.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Welke interieurtips heb jij voor ons?

Ik heb mijn gevoel voor interieur ontwikkeld door mijn eigen smaak  te combineren met inspiratie van anderen. Door het lezen van artikelen, bekijken van andere interieurs en heel veel foto’s zoeken. Met vallen en opstaan heb ik geleerd dat voor mij de basis in mijn interieur rustig moet zijn. Dat betekent rustige kleuren voor de wanden of alleen voor (spier)wit gaan. De vloer en raambekleding houd ik ook neutraal. Deze rustige, neutrale basis richt ik warm in met houttinten en accentkleuren. Gecombineerd met mooie warme accessoires die ik ieder seizoen afwisselt. Dit werkt voor mij goed omdat ik een druk leven leid en thuis zo veel mogelijk rust om mij heen wil creëren. Dat krijg ik door frisse neutrale basiskleuren in huis. Voor iemand anders kan dit niet werken dus doe vooral datgene waar jij jezelf thuis en happy bij voelt.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Eye-opener | Moodboard maken

Bij een workshop van Linda kwam ik in aanraking met het fenomeen ‘ moodboard maken’. Ontzettend leerzaam en een eye-opener als je echt even met je handen in je haar zit en even niet op een rijtje krijgt hoe je het wil hebben.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Snelle interieurtip

Maak van je huis je thuis, de plek waar je jezelf kunt zijn , waar je warm van wordt als je er binnen stapt. Het hoeft niet duur ingericht te zijn maar van alles waar je met aandacht en liefde aan werkt, dat komt weer bij je terug. Je zult iedere dag weer genieten van je eigen gecreëerde plek. Kom je er echt niet uit, dan heb je goede en deskundige interieuradviseurs zoals Linda van Via Lin die naar je woonwensen luistert en in vervulling laat gaan.

Binnenkijken stoer landelijk interieur bij Hanneke Stiens Friesland

Volgen

Wil je meer van Hanneke haar interieur en haar gezinsleven willen zien? Je kunt haar volgen op instagram en facebook.