metamorfose interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland

 Stoere metamorfose

De bewoner van dit appartement was na 20 jaar aan een nieuwe interieur toe. Hij wilde een  stoere metamorfose van zijn interieur. De meubels en de vloer waren letterlijk en figuurlijk versleten. Om het geheel op elkaar aan te laten sluiten vroeg hij mij als interieurontwerper mee te denken. Ik gaf hierbij advies over de indeling, de vloer, de raambekleding de verlichting, de kleuren, de meubels en de woonaccessoires.

Het wensenlijstje

Tijdens het intakegesprek werd duidelijk dat de bewoner hield van een warm ,stoer en industrieel interieur. De wensen omtrent de indeling over de hoeveelheid zitplekken, de opbergruimte voor de uitgebreide muziekcollectie en de werkplek in de woonkamer bespraken we ook tijdens dit intakegesprek.

Het ontwerpproces

Met alle wensen en voorkeuren in gedachten ging ik met het ontwerp aan de slag. Na enkele weken presenteerde ik het eindontwerp dat met veel enthousiasme werd ontvangen. De daarop volgende maanden werd het hele ontwerp gerealiseerd waarbij ik een ondersteunende rol had.
Ik neem je mee in het gehele proces van ontwerp tot eindresultaat. Ik laat je hierbij eerst zien hoe mijn ontwerp tot stand kwam , daarna hoe het geworden is en aan het einde kun je ook nog de spectaculaire metamorfose zien bij de voor&na foto’s. Kijk je mee?

Moodboard

Moodboard interieuradvies woonkamer Leeuwarden Friesland Stoer en industrieel interieur

Bij ieder ontwerp start ik met een moodboard,waarbij ik de sfeer, stijl,kleuren en materialen visueel maak. Dit moodboard is gedurende het hele ontwerpproces de basis waaruit de vervolg keuzes gemaakt worden. Wil jij ook iets aan je interieur veranderen, dan raad ik je aan om te beginnen met het maken van een moodboard. Weet je niet hoe je dit aanpakt? Binnenkort plaats ik een artikel met daarin handige tips/ stappenplan voor het maken van een moodboard.

Indeling

ndeling interieuradvies woonkamer Leeuwarden Friesland Stoer en industrieel interieur

Vanuit het moodboard ging in aan de slag met de indeling. Bij de indeling van de woonkamer was het belangrijk dat er een bank, een losse fauteuil ,een audiomeubel voor de tv, dvd’s en muziekapparatuur kwamen. Voldoende opbergruimte voor de muziekcollectie bestaande uit cd’s en elpees en een computer-werkplek waren daarnaast ook belangrijk in het ontwerp. De eethoek hoefde niet veel ruimte in beslag te nemen en slechts plek te bieden voor 2 eters.

Zithoek

De zithoek wordt gevormd door een 2,5 zitsbank, lekkere fauteuil, het audiomeubel en een stoere kast. Het geheel wordt met elkaar verbonden door een vintage vloerkleed. Stoere industriële woonaccessoires en verlichting maken het geheel compleet.

Impressie interieuradvies woonkamer Leeuwarden Friesland Stoer en industrieel interieur

 

Door het tv-meubel overdwars in de kamer te zetten, ontstaat er een aparte pc-werkplek in de kamer. Door deze werkplek ook nog te voorzien van een andere kleur, word er een duidelijke functie aan de hoek gegeven. De kleur van de werkplek komt ook terug in de keuken waardoor je de ruimtes met elkaar verbind. Door middel van het terug laten komen van dezelfde kleuren en materialen zorg je voor verbinding in je interieur.

Stoer, warm industrieel interieur

Impressie 3D interieuradvies woonkamer Leeuwarden Friesland Stoer en industrieel interieur

Een industrieel interieur kan kil en koud overkomen doordat er veel gebruik wordt gemaakt van harde materialen zoals staal en ijzer. Maar wanneer je dit combineert met hout en warme kleuren dan komt het geheel uitnodigend en huiselijk over. Daarom koos ik in dit geval ook voor een warme orange tint als accentkleur voor het vloerkleed en op de wand. De uitgebreide muziekcollectie vormde het uitgangspunt voor de IXXI boven de eettafel.

Het eindresultaat van de metamorfose

 

interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland industrieel stoer interieur by via lin

interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland industrieel stoer interieur by via lin1

interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland industrieel stoer interieur by via lin2

interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland industrieel stoer interieur by via lin3

interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland industrieel stoer interieur by via lin4

interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland industrieel stoer interieur by via lin6

interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland industrieel stoer interieur by via lin7

interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland industrieel stoer interieur by via lin8

Voor & Na | Stoere metamorfose

En dan hier zoals beloofd de voor & na foto’s van deze stoere metamorfose. De bewoner is super blij met het eindresultaat. En wat vind jij ervan?

voor en na interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland1

voor en na interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland2

voor en na interieuradvies woonkamer leeuwarden friesland3

 

Meer inspiratie nodig op gebied van stoere, industriele interieurs? Op mijn pinterest stoer& robuus wonen-board vind je nog veel meer interieurbeelden.  Ook op zoek naar een stoere metamorfose? Ik ondersteun je graag.