Lente in huis tips voor je interieur blog bij Via LinJaah, de lente is begonnen! Tijd om ook je huis in deze heerlijke lentesfeer te dompelen. Met een paar simpele veranderingen haal je de lente in huis. Dus lees deze 6 makkelijke lente-in-huis-tips en ga aan de slag!

#1 Lente in huis |Bloesemtakken

Bij de bloemenwinkel hebben ze nu volop mooie bloesemtakken te koop. Koop een flink bos en zet ze in een mooie (glazen) vaas in je huis. En met het uitkomen van de knoppen is er iedere dag weer wat nieuws te zien. Succes verzekerd!

Lente in huis interieurtips blog bij Via Lin interieuradvies

#2 Lente in huis | Verf of behang

Geef een wand een nieuwe frisse lentekleur. Een kleur waar je vrolijk van wordt wanneer je er naar kijkt. Met een paar uurtjes schilderen heb je meteen al een groot resultaat. Maar een leuke behang kan ook voor groot effect zorgen. Ga voor een lichte print, natuurmotief of een Scandinavisch design voor een lentelook.

lente tips voor in huis interieurblog bij Via Lin interieuradvies

#3 Lente in huis | Lichte, frisse woonaccessoires

Vervang je woonaccessoires zoals kussens, plaids, kaarsen, kandelaars en andere items voor lichtere exemplaren. Mix en match een aantal kleuren, tinten en prints voor een levendig geheel. De woonwinkels liggen nu vol met nieuwe woonaccessoires en geven ook veel inspiratie voor leuke combinaties.

lente tips voor in huis interieurblog bij Via Lin interieuradvies

#4 Lente in huis | Prints & afbeeldingen

Een mooie botanische print past helemaal binnen het lentegevoel. Er is momenteel ook volop keus in dergelijke prints omdat de botanische trend populair is. Lees ook How to | botanisch interieur . Maar ook een meer abstracte afbeelding in pasteltinten zorgt voor een frisse look.

lente tips voor in huis interieurblog bij Via Lin interieuradvies

#5 Lente in huis | Wit

Wit geeft een opgeruimd en frisgevoel. Daarnaast is het ook een hele goede basis voor andere kleuren. Wit maakt dat veel andere kleuren goed uitkomen. Perfect dus om wit en kleur te combineren. Dus dat mooie voorjaarsboeket komt extra levendig over in combinatie met wit. Vind je helder wit te kil dan kun je gaan voor een meer warmere variant van wit, want ook wit heb je in vele tinten. Wit is dus de perfecte basis voor een nieuw begin en dat is waar ook de lente om draait.

lente tips voor in huis interieurblog bij Via Lin interieuradvies

#6 Lente in huis |Lenteschoonmaak

Een opgeruimd en schoon huis voelt prettig aan. Nu de lente is aangebroken kunnen ook de ramen en deuren weer vaker open en kan de winterstof het huis verlaten. Maak hier gebruik van door een lenteschoonmaak te doen. Tevens kun je dan kapotte, gedateerde, minder gebruikte spullen wegdoen en eventueel vervangen door frisse nieuwe. Daarnaast kun je met een frisse blik naar je huis kijken wat er nog mist of waar je mee aan de slag wilt. Opruimen geeft ruimte in je hoofd voor nieuwe dingen. Helemaal passend bij een nieuwe lente, een nieuw begin!

Hoe haal jij de lente in huis?

lente tips voor in huis interieurblog bij Via Lin interieuradvies